Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je een nieuwe garagedeur wilt, kan je ervoor kiezen om deze zelf te installeren. Dit is geen onmogelijke taak, zeker niet als je al de nodige doe-het-zelf ervaring hebt. Sommige leveranciers produceren deuren die extra makkelijk te installeren zijn voor dit doeleinde. Maar wat heb je nodig, hoeveel betaal je als je het zelf doet en hoeveel ben je kwijt als je het laat doen, en hoe kan je de kosten van een nieuwe garagedeur zo laag mogelijk houden?

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Voor- en nadelen van het zelf plaatsen van de deur

Het grootste voordeel is natuurlijk financieel. Als je het gereedschap al hebt bespaar je 100 procent op de arbeidskosten. En als doe-het-zelf een hobby van je is, zal je het ook leuk vinden om te doen en er voldoening uit halen als de klus geklaard is. Een nadeel is dat je geen garantie krijgt op de plaatsing (wel op de deur zelf) en dat je de werkzaamheden niet allemaal alleen kan doen. Je zal dus op sommige momenten een assistent ter beschikking moeten hebben.

Kosten van de deur zelf

Hoeveel je betaalt voor een garagedeur, hangt af van het type deur dat je laat zetten, het materiaal, de afmetingen en hoe simpel of uitgebreid hij is. Er zijn kantel-, rol-, sectionaal- en openslaande garagedeuren. Deze kan je krijgen van aluminium, staal, kunststof en hout. Je kan de bediening elektrisch laten gebeuren of handmatig, betere sloten laten installeren, de isolatiewaarde verhogen en het ontwerp veranderen. Al deze factoren, en ook de afmetingen, hebben invloed op de prijs van jouw garagedeur. Omdat de meest geplaatste deur op dit moment een kunststoffen sectionaaldeur is, zullen we deze nemen als voorbeeld. De volgende tabel geeft de kosten weer van deze deur, exclusief installatie, maar inclusief BTW.

 

Soort sectionaal garagedeur Isolatiewaarde Prijs exclusief installatie
Kunststof 2,5m x 2,125m Gemiddeld €540 – €580
Kunststof 2,5m x 2,125m Hoog €800 – €850

 

De kosten van het gereedschap

Behalve de deur zelf, zal je voor de installatie ook een grote hoeveelheid gereedschap nodig hebben. Is doe-het-zelf je hobby, dan heb je veel hiervan echter vast al in huis. Denk hierbij aan een rolmaat en een waterpas, werkhandschoenen en een veiligheidsbril, een beugelzaag, een kruiskopschroevendraaier, een boormachine en steen- en metaalboorkoppen, een steeksleutel en klemhaken. Niks ongewoons, maar toch zeker €300 aan gereedschap wat je mee moet tellen als je dit niet hebt.

 

Kostenpost Prijs inclusief BTW
Gereedschap installatie garagedeur €300

 

Wat betaal je om de deur te laten installeren?

In het ergste geval, betaal je dus voor een kunststof garagedeur van 2,5m x 2,125m met een gemiddelde isolatiewaarde plus gereedschap om het te installeren €840 – €880. De installatie kost vaak rond de €300 – €400 en zit inbegrepen bij de prijs wanneer je de deur aanschaft. Indien je dus het gereedschap nog moet kopen, ben hetzelfde kwijt als wanneer je de deur zou laten installeren. Heb je echter een groot gedeelte of alles al, dan bespaar je de installatiekosten van €300 – €400 door de deur zelf te plaatsen.

Hou de kosten laag

Als je om financiële redenen de plaatsing van de deur zelf wilt doen, dan kan je de volgende tips bekijken waarmee je de kosten van een nieuwe deur op andere manieren laag kan houden.

  • Zoek tweedehands: soms zijn er tweedehands prachtige garagedeuren te krijgen voor een fractie van de prijs. Je moet geluk hebben, maar het geld dat je bespaart kan je investeren in een vakman.
  • Verkoop je oude deur: voor een oude deur die nog in goede staat verkeert, kan je zomaar €300 krijgen. Dit is precies wat je kwijt bent voor een installatiebedrijf. Waarom zet je je oude deur niet op een online marktplaats om je project te helpen financieren.
  • Doe een gedeelte zelf: je kan al het voorbereidende werkt doen, en het afsluitende werk, maar een vakman inhuren voor het lastige gedeelte middenin. Het is wel belangrijk om te vragen of dit invloed heeft op de garantie op de plaatsing.
  • Kwantumkorting: het klinkt een beetje vergezocht, maar waarom vraag je de buren niet of zij ook interesse hebben in een nieuwe garagedeur. Als je de klus samen aanbiedt aan één installatiebedrijf, kan je in aanmerking komen voor kwantumkorting en krijg je gemiddeld een betere prijs.

Vergelijk offertes en maak de juiste beslissing

Als laatste is het altijd verstandig op alle opties open te houden en goed onderzoek te doen voordat je de eindbeslissing maakt over je nieuwe garagedeur. Ook al ben je van plan hem zelf te installeren, het kan geen kwaad om ook een aantal offertes op te vragen. Wij kunnen je hierbij helpen, en je bent nergens toe verplicht. Vul je postcode en een omschrijving van de klus in, en onze vergelijkingstool zal binnen een korte tijd een aantal offertes aanleveren van bedrijven uit jouw regio. Door deze te bekijken en al je opties af te wegen, kan je tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw nieuwe garagedeur.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?