Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je een nieuwe garagedeur aan wilt schaffen, kom je voor een aantal keuzes te staan. Eén daarvan heeft te maken met de aandrijving. Met andere woorden, wil je dat de aandrijving elektrisch gebeurt of handmatig. Voor elektrische garagedeuren betaal je meer, maar daar staan dan ook een aantal voordelen tegenover. Hier kan je lezen over de kosten van elektrische garagedeuren, welke andere keuzes invloed hebben op de prijs en hoe je geld kan besparen op de totaalprijs.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De voor- en nadelen van een elektrische garagedeur

De nadelen van een elektrische garagedeur zijn de prijs en het onderhoud. Zoals al eerder gezegd, elektrische deuren zijn duurder. Ook kan er meer defect gaan en hebben ze meer onderhoud nodig. En de reparaties en onderhoud zullen gedaan moeten worden door een specialist. Tegenover deze nadelen staan ook een aantal voordelen. Als je regelmatig de garage in en uit rijdt, is het erg handig als je de deuren vanuit de auto open en dicht kan doen. Elektrische deuren zijn veiliger, dus als je waardevolle spullen in de garage hebt staan, is het beter voor deze optie te kiezen. En als je niet veel kracht hebt, is het elektrisch openen van de garagedeuren echt een uitkomst.

De kosten van elektrische garagedeuren

Elektrische deuren zijn te krijgen in verschillende uitvoeringen. De volgende tabel geeft weer hoeveel de soorten elektrische deuren kosten inclusief montage, BTW en materiaal.

 

Soort elektrische garagedeur Prijs
Kanteldeur €750 – €850
Roldeur €750 – €850
Sectionaal deur €1000 – €1200
Openslaande deur €4000 – €5000

 

De elektrische aansturing kost voor een standaard kantel- of roldeur zo €200 tot €300 meer. In het geval van een openslaande deur scheelt dit €500 tot €700. Deze bedragen zijn dus niet gering. Behalve de aansturing, zijn er ook andere factoren die de prijs beïnvloeden. Zo is er het materiaal, de afmeting en het soort deur.

Het materiaal

De goedkoopste garagedeuren worden gemaakt van staal. Deze zijn makkelijk te onderhouden, maar hebben een slechtere isolatiewaarde. Kunststof deuren zijn dan een goed alternatief. Deze isoleren een stuk beter, zijn erg stevig en ook laag in het onderhoud. Je betaalt hier echter wel meer voor. Wil je een garagedeur met karakter, dan kan je voor hout gaan. Houten deuren isoleren goed, zijn erg stevig en zijn esthetisch de beste keuze. Ze zijn echter wel duurder en hebben meer onderhoud nodig.

 

De afmetingen

Simpel gezegd, hoe groter de deur, hoe hoger de prijs. Er is namelijk meer materiaal nodig om ze te produceren. Ook als je een deur nodig hebt die op maat gemaakt moet worden, kan de prijs hoger uitpakken. Sommige leveranciers bieden hier echter dezelfde prijs voor aan als een standaard deur, dit is dus wel een punt om naar te kijken als je je garagedeur uitzoekt.

Het soort deur

Natuurlijk heeft het soort deur ook invloed op de prijs. Een openslaande garagedeur is mooi en erg handig als je alleen een fiets of een grasmaaier uit de garage wilt halen, maar ze zijn ook een stuk duurder in prijs. Een kantel- of roldeur zijn de goedkoopste opties en daar tussen in heb je nog een sectionaal deur. Kijk dus goed naar jouw situatie en de kenmerken die jouw elektrische garagedeur daarvoor nodig heeft.

Hoe kan je geld besparen op je elektrische garagedeur?

Als je toch graag een elektrische deur wilt, maar je hebt te maken met een strak budget, dan kan je de volgende tips overwegen om de prijs zo laag mogelijk te houden.

  • Verkoop je oude deur: via online veilingsites of marktplaatsen kan je soms nog best een goede prijs krijgen voor je oude deur. Dit kan het verschil maken tussen een handmatige en een elektrische aandrijving.
  • Overweeg tweedehands: door zelf naar een tweedehands deur te zoeken, kan je je misschien een houten deur veroorloven in plaats van een kunststof deur. En het voordelige van hout is dat je dit makkelijk over kan verven zodat hij er weer als nieuw uit ziet.
  • Leverancier uit de regio: kies een regionale leverancier en bespaar zo op de voorrijkosten.
  • Praat met de buren: als de buren ook op zoek zijn naar een nieuwe deur, kan je de klus samen aan dezelfde leverancier aanbieden en korting onderhandelen.
  • Doe een gedeelte zelf: vooral een elektrische garagedeur is niet aan te raden zelf te installeren, maar je kan wel helpen door ervoor te zorgen dat de ruimte vrij is voor de installateurs om te werken. Door het voorbereidende werk te doen en eventueel op te ruimen tijdens en na de klus, kan je geld besparen op de arbeidskosten.

Vrijblijvend offertes vergelijken

De beste manier om de prijs de baas te blijven is door het vergelijken van offertes. Zo ben je volledig op de hoogte van de opties die je hebt voordat je een beslissing maakt. Door gebruik te maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool, kunnen we je daar alvast een handje mee helpen. Je geeft je postcode en locatie door en de tool kan je in korte tijd voorzien van een aantal offertes van bedrijven uit jouw buurt. Deze kan je vervolgens zonder jezelf ergens toe te verplichten vergelijken op de punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt met betrekking tot jouw elektrische garagedeuren.

Bekijk ook deze pagina’s:

> Kosten garagedeur
> Garagedeur met loopdeur
> Garagedeur plaatsen
> Soorten
> Vervangen
> Zakelijk
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?