Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Eén van de vele factoren die de prijs van een nieuwe garagedeur beïnvloeden is het materiaal. Het is erg moeilijk om te zeggen hoeveel een nieuwe garagedeur voor jou zal kosten, omdat er oneindig veel mogelijkheden en combinaties zijn. Hier zal gekeken worden naar de gemiddelde kosten van een houten garagedeur, welke factoren invloed hebben op de prijs en hoe je deze zo laag mogelijk kan houden.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De voor- en nadelen van houten garagedeuren

Als je besloten hebt om voor een houten garagedeur te kiezen, zal je op de hoogte zijn van de vele voordelen die hier aan verbonden zijn. Zo isoleren deuren van hout beter en kan je kiezen uit verschillende soorten hout met verschillende kwaliteiten en prijzen. Voor niet al te veel geld kan je al een houten garagedeur kopen van een minder kwalitatieve houtsoort. Verder zijn houten deuren vaak mooier om te zien en makkelijk op te knappen door middel van een likje verf.

De nadelen van houten garagedeuren is dat ze over het algemeen duurder zijn omdat je weinig keuze hebt in het soort deur. Zo zijn er erg weinig rol- en kanteldeuren te vinden van hout, maar kan je wel sectionaal deuren en openslaande deuren krijgen. Dit zijn meteen de duurste deurtypes waar je uit kan kiezen.

De kosten van een houten garagedeur

De kosten van elke garagedeur hangen dus af van een aantal verschillende factoren. De kosten in de volgende tabel zijn een gemiddelde en kunnen fluctueren naar aanleiding van afmetingen en de aandrijving. Ze functioneren dus alleen als richtlijn en de prijzen zijn inclusief materiaal, BTW en montage.

 

Soort houten garagedeur Gemiddelde prijs
Sectionaal deur €2000 – €2500
Openslaande deur €2500 – €3500

 

Deze prijzen zijn dus niet gering. Hier kan je lezen welke factoren deze prijzen beïnvloeden.

Materiaal

Zoals gezegd is hout dus één van de duurste materialen voor je garagedeuren. Eventuele andere opties zijn kunststof en staal. Kies je hiervoor dan heb je ook meer mogelijkheden. Hou er wel rekening mee dat staal een stuk goedkoper is, maar minder goed isoleert en dat je met de andere opties het authentieke uiterlijk van de deuren mist.

Deurtypes

Behalve sectionaal deuren en openslaande deuren, zijn er ook rol- en kanteldeuren waar je voor zou kunnen kiezen. Sectionaaldeuren en openslaande deuren zijn vooral met een elektrische aandrijving beter tegen inbraak. Openslaande deuren zijn handig als je de mogelijkheid wilt hebben om één deur open te zetten om bijvoorbeeld alleen een fiets of een grasmaaier uit de garage te halen.

Aandrijving

Elektrische deuren zijn duurder dan deuren die je handmatig moet openen. Aan de andere kant zijn elektrische deuren wel beter tegen inbraak en makkelijker te bedienen als je niet genoeg kracht hebt of elke dag de garage in en uit rijdt. De keuze van de aandrijving is aan jou. Hou er we rekening mee dat elektrische deuren sneller defect kunnen gaan en een specialist nodig hebben om ze te repareren of te onderhouden.

De afmetingen

Hoe groter de deur hoe hoger de prijs. Er is namelijk meer materiaal nodig. Sommige leveranciers vragen ook meer geld voor een deur die op maat gemaakt moet worden, maar anderen niet. Zoek je een op maat gemaakte deur, dan is dat dus iets om in de gaten te houden.

Hou de kosten van je houten deur zo laag mogelijk

Je hebt besloten dat je een houten garagedeur wilt, nu is het zaak om een te vinden tegen de juiste prijs. Hier kan je lezen over hoe je de prijs zo laag mogelijk kan houden.

  • Tweedehands: voor houten garagedeuren is tweedehands een zeer goede optie. Je kan zo een flink bedrag besparen op de prijs en door de deuren te schuren en te voorzien van een fris likje verf kan je ze opknappen als nieuw.
  • Verkoop je oude deur: je kan je oude deur verkopen. Als deze nog in goede staat verkeert zou je er zeker een mooi bedrag aan over kunnen houden.
  • Help mee met de installatie: er zijn niet veel van de werkzaamheden die je over zou kunnen nemen, maar je kan een boel doen ter voorbereiding van de klus en je kan helpen met opruimen tijdens en na de klus. Zo zorg je ervoor dat de vakmensen hun werk goed kunnen doen en bespaar je op de arbeidskosten.
  • Kies een lokale leverancier: zo bespaar je op de voorrijkosten en help je de lokale economie.

Vergelijk offertes en bespaar nog meer

De beste manier om geld te besparen is door goed onderzoek te doen naar wat er in je omgeving geboden kan worden qua prijs en qua service. Dit kan het beste door offertes te vergelijken en onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je hier mee helpen. Door de gegevens van de klus en de specificaties in te geven, kan je binnen een korte tijd een aantal offertes verwachten van bedrijven in jouw omgeving. Deze kan je in je eigen tijd met elkaar vergelijken en zo tot de juiste beslissing komen wat betreft je nieuwe houten garagedeuren.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?