Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Na verloop van tijd zal je garagedeur opnieuw beschilderd moeten worden. De deur werkt waarschijnlijk nog prima, maar de verf begint af te bladeren waardoor de bescherming van het materiaal wegvalt. Als onderdeel van de onderhoudsprocedure kan je je deur laten schilderen. Hier kan je lezen over de kosten hiervan en de service die je ervoor terugkrijgt.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Het belang van goed onderhoud aan je garagedeur

Deuren gemaakt van hout en staal hebben af en toe onderhoud nodig. De verf dient ter bescherming tegen roest en rot en als deze problemen begint te vertonen kan het je materiaal onherstelbaar aantasten. Door regelmatig onderhoud te plegen op je deur, zal de levensduur aanzienlijk langer zijn. Tijdens de werken zal de schilder je deur ontroesten, schuren en behandelen. Daarna zal hij hem in de grondverf zetten alvorens één of twee toplagen aan te brengen.

De kosten van het schilderen van de garagedeur

De kosten voor deze werken zijn uiteen gezet in de volgende tabel. Dit is inclusief arbeid, materiaal en BTW.

 

Soort werk Kosten
Schilderen garagedeur wit €30 – €45 per m2
Schilderen garagedeur kleur €35 – €50 per m2

 

Geld besparen op de schilders kosten

Hier volgen een aantal tips waarmee je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • BTW: op arbeidsuren en materialen van schilderwerken om en in het huis is een BTW van kracht van 6 procent in plaats van 21 procent. De enige voorwaarde is dat het huis niet jonger mag zijn dan 2 jaar.
  • Doe regelmatig onderhoud: als je je garagedeur goed onderhoudt, zal je minder geld hoeven te besteden aan reparaties. Een simpele klus zoals af en toe schilderen zal daardoor sneller gaan en goedkoper zijn.
  • Kwantumkorting: spreek met de buren, als die hun garagedeur ook willen laten beschilderen, kan je een korting overleggen met de schilder. Hoe groter het oppervlak, hoe gunstiger de prijs.
  • Kies een regionale schilder: zo betaal je geen of weinig voorrijkosten, steun je de lokale economie en kan je gebruik maken van goede professionele kennis van de regio.

Besparen door het vergelijken van offertes

Voordat je een klus gaat plannen is het belangrijk dat je weet wat er wordt aangeboden. Dit doe je door offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken op prijs, kwaliteit en service. Wij kunnen je hier mee op weg helpen. Geef je postcode en de specificaties van je klus in onze vrijblijvende vergelijkingstool in en binnen een korte tijd kan je een aantal offertes verwachten van schilders uit jouw regio. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen en de juiste beslissing neemt wat betreft jouw schilderwerken.

Lees ook: schilder

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?