Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

openslaande garagedeurEen goede garagedeur is essentieel bij het beschermen van alle voorwerpen die zich in de garage bevinden. Heb je een nieuwe deur nodig? Dan kom je voor een aantal keuzes te staan die de prijs kunnen beïnvloeden. Hier kan je lezen over de prijs van een openslaande garagedeur, de opties die je hebt en hoe je de prijs zo laag mogelijk kan houden.

 

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van diverse lokale specialisten.

Kosten openslaande garagedeur

Als je kiest voor een openslaande garagedeur, dan wil je iets speciaals. De meeste gangbare garagedeuren kantelen of rollen en voor een openslaande deur betaal je dus ook een stuk meer. De volgende tabel geeft deze prijs weer, inclusief montage, BTW en het materiaal.

Poort tussen 1,5 en 2,4 meter Prijs
Openslaande deur met lichte isolatie €2300 – €2500
Openslaande deur met medium isolatie €2800 – €3000
Openslaande deur met uitstekende isolatie €3250 – €3500
Extra breed €200 – €500 extra
Elektrisch €500 – €700 extra

De voordelen van openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn dus prijzig, maar ze hebben ook een aantal voordelen. Zo kan je simpelweg één deur openzetten als je alleen een fiets, grasmaaier of iets anders uit de garage wilt halen. Openslaande deuren isoleren ook beter, omdat ze de ruimte beter afsluiten. En als laatste zijn ze inbraak werend beter, omdat je er een dievenpen of een driepuntsslot in kan laten installeren.

De factoren de invloed hebben op de prijs

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de prijs. Denk hierbij aan het materiaal, de afmetingen en de bediening. Ook kan het type garagedeur invloed hebben. Door openslaande deuren te kiezen heb je meteen de duurste keuze te pakken. Door een ander model te kiezen kan je veel op de prijs besparen waardoor je je misschien wat extra’s kan veroorloven.

Het materiaal

Je kan kiezen voor een aantal verschillende materialen van je garagedeur. Zo is de goedkoopste optie om een stalen deur te kiezen. Wil je toch een ander materiaal, dan is kunststof ook een vrij betaalbare optie. Als je een houten garagedeur wilt, dan ben je het meeste geld kwijt, maar dan heb je wel de beste isolatie en het mooiste uiterlijk. Hout heeft echter onderhoud nodig, en dat heb je bij de andere twee deuren nauwelijks. Tevens is het ook mogelijk om een aluminium openslaande garagedeur te kiezen. Dit materiaal is een stukje duurder maar is wel erg duurzaam. Het materiaal gaat lang mee en is erg onderhoudsarm.

De afmetingen

Het is vrij simpel. Hoe groter de afmetingen, hoe duurder de deur. Er zijn meestal een aantal standaard afmetingen waar je een keuze uit kan maken en hoeveel je extra betaalt hangt af van het materiaal. Heb je een deur op maat nodig, dan ben je nog meer kwijt, omdat deze niet standaard gemaakt worden en speciaal voor jou in elkaar moeten worden gezet.

De bediening

Ook de bediening van de deur beïnvloedt de prijs. Als je deuren kiest die je zelf open en dicht moet doen, ben je goedkoper uit dan wanneer je elektrische deuren kiest. En vooral wanneer je dagelijks met de auto de garage in en uit rijdt, is het handig als je ze van afstand open kan doen. Je betaalt hier uiteraard wel extra voor.

Het type garagedeur

Door voor een openslaande garagedeur te kiezen, kies je voor het duurste type deur. Andere goedkopere opties zijn kanteldeuren, roldeuren en sectionaal deuren. Deze zijn misschien net zo praktisch, en kunnen ook erg mooi worden afgewerkt, maar kosten een stuk minder. Het verschil kan oplopen in duizenden euro’s.

Kosten besparen op nieuwe openslaande garagedeuren

Als je besloten hebt dat je toch openslaande garagedeuren wilt, dan kan de prijs flink oplopen naar aanleiding van de keuzes die je maakt. Hier kan je lezen hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Kies een leverancier uit de buurt: zo bespaar je op voorrijkosten en heb je ook alle professionele regionale kennis en connecties in huis. Je kan ook op voorrijkosten besparen door de klus samen met de buren aan te bieden, als die ook geïnteresseerd zijn in een nieuwe garagedeur. Zo kan je ook in aanmerking komen voor kwantumkorting, als je een grotere klus aan kan bieden kan je een lagere prijs onderhandelen.
  • Je oude deur: als je oude deur nog goed is, kan je deze prima verkopen. Voor een goede deur kan je rond de €350 terugkrijgen, wat altijd mooi is meegenomen.
  • Doe een gedeelte zelf: het installeren kan je het beste aan de specialisten overlaten, maar je kan ze wel helpen het werk zo makkelijk mogelijk te maken. Zo kan je de ruimte voorbereiden zodat de arbeiders er makkelijk aan het werk kunnen en eventueel opruimen tijdens en na de klus. Zo bespaar je op arbeidskosten.

Wij kunnen je helpen met nog meer besparen

Maak gebruik van onze vrijblijvende vergelijkingstool en bespaar nog meer op de totale prijs van je nieuwe garagedeur. Wij kunnen je helpen aan een aantal offertes van leveranciers uit jouw regio, zonder dat je jezelf ergens toe verplicht. Het enige dat je hoeft in te vullen is je locatie en de specificaties van de klus. De tool doet de rest. Binnen een korte tijd kan je beginnen met het vergelijken van offertes zodat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe openslaande garagedeuren.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?