Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

garagedeur roldeurVeel mensen kiezen voor een roldeur wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe garagedeur. Er zijn namelijk veel voordelen aan verbonden en de prijs is goed te doen. Een roldeur is een deur die je vaak automatisch oprolt in een kast die boven het deurgat hangt. De beweging die de deur maakt is dus echt alleen verticaal. Hier kan je lezen over de prijzen van het aanschaffen van een roldeur, de factoren die hier invloed op hebben en hoe je geld kan besparen.

 

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van diverse lokale specialisten.

De kosten van een nieuwe roldeur

De kosten van de roldeur hangt af van een aantal factoren. Zo zijn er de afmetingen, de bediening en het materiaal waarvan de deur gemaakt is. De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten weer van de verschillende kostenposten waar je mee te maken zal krijgen. De prijzen zijn inclusief BTW.

Kostenpost Prijs
De roldeur zelf €700 – €2000
De montage €300 – €400
De bediening €200 – €650

De afmetingen

Qua afmetingen is het vrij simpel. Hoe groter de roldeur, hoe hoger de prijs. Dit is vanzelfsprekend, want er is meer materiaal nodig. Heb je een roldeur nodig die niet de standaard afmetingen heeft? Dan kan het zijn dat je bij sommige leveranciers meer betaalt. Dit is echter niet altijd het geval, dus let hier goed op. De volgende tabel geeft een aantal voorbeelden van hoe duur een roldeur is met verschillende afmetingen. De prijzen zijn inclusief BTW.

Afmetingen Prijs
2 meter x 2,5 meter €700 – €1300
3 meter x 3 meter €950 – €1650
4 meter x 3 meter €1300 – €2000

De montage

De montage van een nieuwe garagedeur zit meestal bij de prijs inbegrepen. Heb je echter zelf een deur op de kop getikt en wil je die laten installeren, dan kan je rekenen op installatiekosten van tussen de €300 en €400. De meeste mensen laten de deur installeren door het bedrijf waar ze hem hebben gekocht. Dit is vaak voordeliger en makkelijker, je hebt dan alles in één keer geregeld.

De bediening

De meeste roldeuren worden automatisch bediend. Dat is omdat ze erg zwaar zijn om zelf omhoog te draaien. Voor mensen die ouder zijn of om een andere reden niet veel kracht hebben is dit ideaal. Ook is het handig dat je deur elektrisch is, als je vaak de garage in en uit rijdt. Bovendien zijn elektrische deuren nog beter tegen inbrekers. De volgende tabel geeft de prijzen weer van de verschillende mogelijkheden die je hebt met je elektrische bediening. De prijzen zijn inclusief BTW.

Onderdeel Prijs
Draaischakelaar €15 – €25
Tijdschakelaar €45 – €55
Sleutelschakelaar €45 – €55
Afstandsbediening €90 – €110
Buismotor €175 – €425

Het materiaal

Over het algemeen worden roldeuren van PVC gemaakt, maar je hebt ze ook van hout. Beide materialen geven een goede isolatiewaarde en stevigheid. Hout heeft misschien wat meer karakter dan PVC, maar hier betaal je dan ook aanzienlijk voor. PVC kan je krijgen in allerlei kleuren en is erg laag in onderhoud. Het enige probleem is dat de kleuren op den duur kunnen vervagen. Hout is esthetisch een goede keuze en is makkelijk over te verven, maar het heeft wel meer onderhoud nodig.

Kosten besparen op je roldeur

Alles bij elkaar opgeteld kan het aanschaffen en installeren van een roldeur dus best prijzig zijn. Hier kan je lezen hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • De verzekering gaat omlaag: door een roldeur aan te schaffen kan het zijn dat de kosten van je verzekering omlaag gaan, omdat dit de kans op inbraken vermindert.
  • Een grotere klus: als je naast je roldeur ook een aantal rolluiken laat installeren, kan je korting krijgen omdat je een grotere klus kan aanleveren. Om die reden kan het ook nuttig zijn om je buren te vragen zodat je de klus als één kan aanbieden en in aanmerking komt voor kwantumkorting.
  • Doe een gedeelte zelf: door de arbeidsuren zo laag mogelijk te houden kan je ook besparen. Zorg dus dat ze meteen aan de slag kunnen en help met opruimen tijdens de klus en achteraf.
  • Een lokale leverancier: als je een lokale leverancier kiest, steun je de plaatselijke economie, heb je alle relevante professionele kennis van de regio binnen handbereik en heb je geen of minimale voorrijkosten.
  • Verkoop je oude deur: als je oude deur nog in goede staat verkeert kan je deze best op een online marktplaats zetten. Soms kan het geld dat je ervoor krijgt betalen voor je elektrische bediening.

Vergelijk offertes en bespaar tot 30 procent op de eindfactuur

Gebruik onze vrijblijvende vergelijkingstool om je van een aantal offertes te voorzien. Deze tool is gratis en heeft alleen je postcode en specificaties van de klus nodig om doelgericht te zoeken. Binnen een korte tijd kan je beginnen met vergelijken op prijs, kwaliteit en service. Zo weet je precies wat er in jouw regio te bieden is, voordat je de uiteindelijke beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe roldeur.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?