Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ben je op zoek naar een nieuwe garagedeur, dan zal je gezien hebben dat de prijzen flink kunnen oplopen. Vooral als je de duurdere opties gaat kiezen (elektrisch, hout, sectionaal) zal je zien dat je voor een nieuwe deur zo meer dan twee duizend euro’s kwijt bent. Dit probleem kan je verhelpen door te kijken wat je voor een tweedehands deur zou betalen. Hier kan je lezen over deze prijs, over de keuzes die je hebt bij het aanschaffen van een garagedeur en hoe je geld kan besparen op de totaalprijs.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Prijs tweedehands garagedeur

Ga je voor tweedehands, dan heb je de keuze deze te zoeken bij particulieren, maar soms zijn er ook leveranciers die lichtbeschadigde, verkeerd bestelde of tweedehands deuren verkopen voor een fractie van de prijs. De volgende tabel geeft de kosten weer inclusief BTW. Uiteraard ben je hier erg afhankelijk van het aanbod van het moment.

 

Soort garagedeur Prijs
2e hands, beschadigd, verkeerd besteld €600 – €900
2e hands via particulier €150 – €750
Installatiekosten €300 – €400

 

Voor een goede tweedehands garagedeur kan je dus rekenen op een gemiddeld totaalbedrag, inclusief installatie, van tussen de €800 en €1200. Dit is een stuk goedkoper als je nagaat dat een nieuwe soortgelijke deur duizenden euro’s kan kosten.

Keuzes die je hebt bij het kiezen van een garagedeur

Als je op het punt staat een nieuwe of tweedehands garagedeur aan te schaffen, dan zijn er een aantal keuzes die je kan maken die invloed hebben op de prijs. Welke keuzes je maakt hangt af van jouw leefsituatie en je budget. Hier vind je de opties op een rij.

Afmetingen

De afmetingen van de deur beïnvloeden logischerwijs de prijs. Hoe groter de deur, hoe duurder deze zal zijn. Als je een garagedeur nodig hebt die geen standaard afmetingen hebt, kan het zijn dat je nog meer kwijt bent. Deze deur moet immers op maat gemaakt worden. Er zijn ook leveranciers die hier geen extra geld voor vragen, de moeite waard dus om hiernaar te kijken. Een tweedehands garagedeur op maat vinden kan lastig zijn.

Het soort deur

Ook het type deur heeft invloed op de prijs. Een handmatige kantel garagedeur kan je al nieuw krijgen vanaf €500. Wil je graag een roldeur, dan is deze handmatig nieuw te krijgen voor €600. Een sectionaal garagedeur is duurder en de duurste optie is een elektrische openslaande garagedeur waarvoor je €4500 kan rekenen.

 

Het materiaal

Het materiaal dat je kiest, heeft een boel te maken met de kwaliteit van de deur. Zo zijn houten deuren duurder, maar kan je deze makkelijker isoleren. Stalen deuren zijn het goedkoopst, gevolgd door kunststof. Het voordeel van deze materialen is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben.

Tweedehands of nieuw?

Zoals vaak het geval is, zijn er aan beide opties voor- en nadelen verbonden. Zo kan je tweedehands waarschijnlijk een kwalitatief betere deur vinden, voor minder geld. Op die manier kan je voor jouw budget meer krijgen. Waar je wel rekening mee moet houden, echter, is dat je dan een gebruikte deur hebt met een kortere levensduur. Ook kan het zijn dat je zelf de deur op moet halen en dat je ook zelf een installateur moet regelen om de deur te installeren. Wat je jezelf moet afvragen is dus, wat je nieuw en tweedehands kan krijgen voor jouw budget en welke optie voor jou wensen het beste is. Voor besparing op korte termijn is een tweedehands deur vaak beter. Wil je echter een deur die lang meegaat, dan kan het zijn dat een besparing op lange termijn met een nieuwe deur de beste optie voor je is.

Geld besparen op je tweedehands deur

Als je er voor kiest een tweedehands deur aan te schaffen, kan je de volgende tips gebruiken om de prijs nog lager te houden.

  • Verkoop je oude deur: net als dat jij zelf een tweedehands deur gekocht hebt, kan je je oude deur ook weer verkopen. Zo verdien je toch weer een gedeelte (of alles) van de prijs terug.
  • Doe het zelf: een ervaren doe-het-zelver kan proberen de deuren zelf installeren. Of dit mogelijk is hangt af van het type deur en welke componenten er allemaal inbegrepen zijn. Durf je dit niet, dan kan je op de arbeidskosten van een klusjesman besparen door te zorgen dat de ruimte klaar is voor de installatie en door bijvoorbeeld te helpen met opruimen tijdens de klus.

Bespaar op een nieuwe deur door onze vergelijkingstool te gebruiken

Met onze vergelijkingstool kan je tot 40 procent besparen op nieuwe garagedeuren, zonder jezelf ergens toe te verplichten. Zo kan je dus al je opties openhouden. De tool kan je binnen een korte tijd helpen aan een aantal offertes van bedrijven uit jouw regio, zodat je deze kan vergelijken met elkaar en met de tweedehands opties die je hebt gezien. Op die manier weet je zeker dat je de beste beslissing neemt wat betreft jouw nieuwe garagedeuren.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?