Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je zelf een tweedehandse garagedeur geregeld hebt, of je hebt op een andere manier een garagedeur te pakken die je graag wilt installeren, dan is het nodig dat je de gemiddelde prijzen weet van het plaatsen door een specialist. Hier kan je lezen over die prijzen, welke factoren hier invloed op hebben en hoe je geld kan besparen.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De kosten van de werkzaamheden

De volgende tabel geeft de arbeidskosten weer van het plaatsen van een garagedeur. Deze kosten zijn gemiddeld en hangen af van een klein aantal factoren. Het kan dus zijn dat jouw installatiekosten duurder of goedkoper zijn. De prijzen zijn inclusief BTW.

 

Werkzaamheden Prijs
Installeren garagedeur €300 – €400

 

Factoren die invloed hebben op de prijs

Er zijn een paar factoren die invloed kunnen hebben op deze prijs. Deze hebben te maken met hoe lastig de klus is en hoe lang het duurt, met de regio waar het bedrijf gevestigd is, het soort deur en de bijkomstige werkzaamheden.

Het soort klus

Hoe moeilijker en ingewikkelder de klus, hoe duurder het installeren zal zijn. Een handmatige deur zal bijvoorbeeld goedkoper te installeren zijn dan een elektrische deur. Hier geldt de regel: hoe langer de werkzaamheden en hoe arbeidsintensiever de werkzaamheden hoe duurder de klus.

De regio waar het bedrijf gevestigd is

In Nederland hangen de prijzen voor een gedeelte af van de concurrentie vraagt. Het is immers nodig om met deze prijzen mee te gaan, anders krijg je geen klanten. In een regio waar de concurrentie groter is, zullen de prijzen lager liggen dan in een regio waar je maar een klein aantal installatiebedrijven hebt.

Het soort deur

Een grote deur zal duurder zijn om te installeren dan een kleine deur. Ook is een openslaande garagedeur duurder om te installeren dan een roldeur. En een elektrische deur is duurder om te installeren dan een handmatige deur.

Bijkomstige werkzaamheden

Het kan zijn dat de klus niet alleen het installeren van de deur is, maar ook het op maat maken van de opening, of als je een tweedehands deur hebt gekocht het verven van de deur, of het onderhouden van de deur. Misschien wil je graag een nieuw en beter slot laten installeren. Soms kan het zijn dat er andere dingen komen kijken bij de installatie dan alleen het installeren zelf. Hier betaal je natuurlijk meer voor.

 

Hoe kan je geld besparen op de werkzaamheden?

Het laten installeren van je garagedeur is niet erg prijzig, maar het kan oplopen, helemaal als je een grote garagedeur hebt met veel complicaties. Hier kan je lezen over een paar manieren waarop je de prijs laag kan houden.

  • Kies een installatiebedrijf uit de regio: dit heeft een aantal voordelen. Ten eerste heb je geen of bijna geen voorrijkosten, ten tweede kan je gebruik maken van alle relevante regionale kennis en connecties en ten derde steun je zo de plaatselijke economie.
  • Doe een gedeelte zelf: je kan de deur waarschijnlijk niet zelf installeren, maar je kan wel helpen met de werkzaamheden. Zo kan je de arbeidsuren zo kort mogelijk maken door te zorgen dat alles klaar is als ze komen. Ook kan je helpen met opruimen tijdens en na de klus.
  • Verkoop je oude deur: door je oude deur te verkopen op een online marktplaats, kan je soms de kosten van de installatie van de nieuwe terugverdienen. Natuurlijk moet de deur nog wel in een goede staat verkeren.

Bespaar nog meer door offertes te vergelijken

De beste manier om de klus zo effectief mogelijk te laten verlopen is door offertes te vergelijken. Zo weet je precies wat ze in jouw regio kunnen bieden qua service, kwaliteit en prijs. Wij kunnen je hier mee helpen. Onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool kan je binnen een korte tijd helpen aan een aantal offertes van installatiebedrijven uit jouw buurt. Deze kan je vervolgens vergelijken op de punten die voor jou belangrijk zijn.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?