Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je huis is een bezit waar je erg trots op bent. Voor de meeste mensen komt de auto dan op de volgende plaats te staan. Omdat jij graag wil dat jouw auto in de nacht veilig staat kiezen steeds meer mensen ervoor om een huis met garage te kopen. Heb jij een huis maar heb je nog geen garage, dan is de keuze snel gemaakt om er één te laten bouwen wanneer dat mogelijk is. Heb jij een huis met een garage erin, dan is het meest slijtage gevoelige onderdeel de garagedeur. Een garagedeur die defect is kan je het beste zo snel mogelijk vervangen. We keken voor jou naar de kosten van het vervangen van een garagedeur.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Een andere garagedeur!

Als je voor een andere garagedeur kiest dan krijg je een totaal andere garage. Zo kun je kiezen voor openslaande garagedeuren van hout. Je kunt de deur iedere kleur geven welke je zelf mooi vindt. Daarnaast kun je ook voor een uitklap garagedeur kiezen. Deze gaat omhoog open. Natuurlijk kun je ook voor een sectionaal garagedeur kiezen. Deze deuren zien er erg professioneel uit en zorgen voor een nette uitstraling. Tevens zorgen ze voor een betere isolatie dan de meeste andere garagedeuren. En ook dat is belangrijk omdat de kou maar ook de warmte via je garage je huis binnen kan komen.

Waar kies jij voor?

Als je een garagedeur vervangen wilt dan is het slim om eerst te kijken naar en na te denken over wat je precies wilt. Vervolgens is het verstandig om te kijken naar de kosten voor het vervangen van de garagedeur. Daarbij is het belangrijk om in de gaten te houden of de oude en nieuwe deur aansluiten op elkaar of dat de aansluitingen verandert moeten worden. Dit brengt dan extra kosten met zich mee.

Hoeveel kost het vervangen van een garagedeur

Een nieuwe garagedeur hoeft je niet de hoofdprijs te kosten. Toch is het altijd goed om je even in te lezen. Een defecte garagedeur komt namelijk nooit op een passend moment dus het is goed om te weten waar je aan toe bent.

Wat wil je kopen Wat zit er in de prijs Wat staat er op de factuur Prijs
Een losse motor in te bouwen op een garagedeur Losse motor, te monteren op een bestaande garagedeur. Prijs per stuk, inclusief BTW maar zonder montage  (zelfbouw) Tussen 160 en 300 euro
Een kanteldeur Kanteldeur voorzien van motor. Ter vervanging van bestaande deur. Prijs per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage (zelfbouw) Tussen 725 en 825 euro
Een roldeur. Roldeur voorzien van motor. Ter vervanging van bestaande deur. Prijs per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage (zelfbouw) Tussen 725 en 825 euro
Een openslaande deur Openslaande deur voorzien van motor. Ter vervanging van bestaande deur. Prijs per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage (zelfbouw) Tussen 4250 en 5000 euro
Montage van een nieuwe garagedeur Montage via leverancier of klussenbedrijf Uurloon Tussen 50 en 65 euro
  • Zelf de deur vervangen. Ben jij handig aangelegd, dan zou je nog kunnen overwegen om zelf een garagedeur te vervangen. Zeker bij een standaard systeem is dit prima te doen. Kies je een model deur wat je aanvankelijk al had, dan kan je gebruik maken van de oorspronkelijke bevestigingspunten.
  • Met hulp de deur vervangen . Ben jij een beetje handig aangelegd, dan doe je er goed aan om je garagedeur door een specialist te laten vervangen. Zelf zou je bijvoorbeeld wel je oude deur kunnen verwijderen zodat de nieuwe deur direct kan worden geplaatst. Je kan ook de oude garagedeur afvoeren naar de gemeentewerf toe wanneer je de beschikking over een aanhanger hebt.
  • De deur laten vervangen. Ben jij niet handig aangelegd, dan huur je gewoon een specialist in die jouw deur vervangt en alle zorg die daar verder bij komt kijken ook uit handen neemt. Je bent in dat geval een tarief kwijt in de vorm van uurloon. Je hebt geen omkijken naar de werkzaamheden en hoeft alleen maar het resultaat te bewonderen.

Hoe jij de prijs kan beïnvloeden

  • Keuze 1: Welk systeem garagedeur kies je. Een garagedeur kan je kiezen in een heel basic systeem zoals een kanteldeur of een rolsysteem. Je bent dan voor een redelijk lage prijs klaar en je garagedeur doet waar hij voor bedoeld is. Niet meer maar ook niet minder. Kies jij voor de luxe van openslaande deuren, dan heb je iedere keer bij je huis een ‘grande entree’. Je voegt een stukje luxe toe aan jouw garage wat tevens de verkoopwaarde van je huis weer wat verhoogt.
  • Keuze 2: Welk materiaal kies je. Een garagedeur kan je kiezen van meerdere materialen. Je kan kiezen voor een deur die gemaakt is van metaal. Dit is de meest voordelige variant en tevens de minst onderhoudsgevoelige. Kies je voor een deur van hout, dan koop je een stuk luxe. Je bent dan een prijs tegen de bovengrens kwijt. Bovendien moet je een deur van hout – net als alles van hout aan je huis – eens in de 5 a 7 jaar in de lak zetten.
  • Keuze 3: Kies je voor een systeem met een motor. De meeste mensen kiezen voor een deur met een ingebouwde motor. Daar gingen we bij de bovenstaande prijzen dan ook van uit. Kies jij voor een handbediende deur, dan mag je van de prijzen 150 tot 300 euro aftrekken. Aangezien een garagedeur zich zwaar laat openen is een motor echter geen overbodige luxe.

Handige tips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een garagedeur met motor door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met deze optie. Je kan een voordeel krijgen oplopend tot 25 procent. De moeite waard dus.

Specialisten contacteren?

Indien je met leveranciers in contact wilt komen is het verstandig om vrijblijvend contact op te nemen met deze bedrijven in jouw regio. Door het aanbod naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Met onze offerte service kom je vrijblijvend in contact met lokale aanbieders en betaal je dus niet teveel voor een nieuwe garagedeur.

Bekijk ook deze pagina’s:

> Garagedeuren
> Garagedeur met loopdeur
> Garagedeur plaatsen
> Elektrische garagedeur
> Soorten
> Zakelijk
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?