Informatie en advies over garagedeuren

Gratis en vrijblijvend

Als je van plan bent een nieuwe garagedeur te kopen, dan komt er een boel op je af. Er zijn keuzes die je moet maken wat betreft het type deur dat je kiest, het materiaal, de isolatiewaarde en de bediening. Hier kan je lezen over alle mogelijkheden die je hebt, de invloed dat dit heeft op de prijs en welke voor- en nadelen er aan verbonden zijn.

 

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Het type deur

Ten eerste is er het type deur. De meest gangbare zijn een roldeur, een kanteldeur, een sectionaal deur en een openslaande garagedeur.

Kanteldeur

Kanteldeuren zijn de goedkoopste garagedeuren. Dit zijn rechte deuren die je opent of sluit door ze te kantelen totdat ze horizontaal parallel staan aan het plafond. Ze nemen dus plek in beslag en hebben een bepaalde hoeveelheid ruimte nodig bij het sluiten en openen. Je kan je auto niet recht tegen de deur aanzetten. Ook zijn kanteldeuren vaak minder goed afgesloten waardoor kou de garage in kan komen. Heb je een verwarmde garage, dan is dit misschien niet de beste keus. Het grote voordeel is dat je een stalen kanteldeur al kan krijgen vanaf €500 inclusief BTW en plaatsing.

Roldeur

Een roldeur neemt veel minder plek in beslag als een kanteldeur, omdat hij oprolt een behuizing in. Deze behuizing bevindt zich aan het plafond. Daardoor is er ook geen ruimte nodig om de deur open en dicht te doen. Roldeuren zijn beschikbaar met verschillende isolerende waardes en kunnen erg goed afgesloten worden tegen inbrekers. Je kan een roldeur kopen vanaf €600 inclusief BTW en plaatsing.

Sectionaal deur

Dit zijn de meest gekozen garagedeuren. Ze openen door elektrisch op handmatig op te rollen naar boven, er is dus heen extra ruimte nodig om ze te openen. Deze deuren zijn welbekend om hun goede isolatiewaarde en dit beïnvloedt de prijs. Een sectionaal deur kan je krijgen vanaf €700 inclusief BTW en plaatsing.

Openslaande garagedeur

De duurste optie is een openslaande garagedeur. Deze bestaan uit twee deuren die openslaan naar buiten of naar binnen. Het voordeel aan deze deuren is dat je simpelweg één deur open kan doen als je een fiets of een grasmaaier uit de garage wilt halen. Ze zijn ook erg bestand tegen inbraak, omdat je ze kan uitrusten met zeer kwalitatieve sloten. Ze bieden uitmuntende isolatiewaardes. Ook is er het esthetische voordeel dat deze deuren simpelweg heel mooi zijn. Voor een openslaande garagedeur betaal je minimaal €2000 inclusief BTW en plaatsing.

Het materiaal

Wat betreft het materiaal van de deur hebt je doorgaans drie keuzes. Je kan kiezen voor de goedkoopste optie, staal. Dit zijn meestal vrij dunne deuren met een slechte isolatiewaarde, maar je betaalt hier dus erg weinig voor. Ook kan je een PVC garagedeur kiezen. Deze zijn iets duurder, maar isoleren goed en zijn steviger dan staal. Je kan ze kopen in allerlei verschillende kleuren. Een nadeel is dat die kleur op den duur wel vervaagt en dat ze de authentieke uitstraling missen die je wel krijgt van een houten deur. Dit is meteen de duurste optie. Houten deuren heb je in verschillende uitvoeringen en voor een vrij lage prijs kan je een houten deur krijgen gemaakt van een kwalitatief mindere houtsoort. Het voordeel van houten deuren is dat ze er duur en chique uitzien, maar je moet ze wel meer onderhouden.

De isolatiewaarde

Als je een deur zoekt die goed isoleert, als je garage verwarmd is bijvoorbeeld, dan kan je het beste kiezen voor een sectionaal- of een openslaande deur. Heb je een garage die geen verwarming heeft, dan kan je deze prima met een kanteldeur uitrusten. Een roldeur biedt ook betere isolatie, maar minder goed dan sectionaal- of openslaande deuren. Dit is wel een belangrijk punt, het zou jammer zijn als je geld spendeert op een nieuwe garagedeur plus dat je meer moet betalen voor de stookkosten.

De bediening

Alle soorten deuren zijn te krijgen in handmatige en elektrische bediening. Je betaalt voor elektrische bediening wel minimaal €200 meer, voor openslaande deuren zelfs tot €700. Als je elke dag de auto de garage in en uit moet rijden is het wel erg makkelijk als de deuren elektrisch zijn. Ook als je misschien ouder bent of geen kracht hebt is een elektrische deur een uitkomst.

Kosten besparen op de werkzaamheden

Al naar gelang de keuzes die je maakt, kunnen de kosten voor een nieuwe garagedeur dus best hoog oplopen. Zonder in te leveren op kwaliteit, kan je hier lezen hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Tweedehands: het is zeker de moeite waard om te kijken wat er aanwezig is op de tweedehands markt. Soms hebben leveranciers ook deuren die licht beschadigd zijn of verkeerd zijn besteld die ze goedkoper wegdoen. Vooral houten deuren zijn erg geschikt tweedehands omdat je deze erg makkelijk kan opknappen. Vergeet deze optie dus niet.
  • Help mee: het installeren van de deuren moet meestal door een specialist gedaan worden, maar je kan wel overleggen en kijken waarmee je kan helpen. Zo bespaar je op de arbeidskosten. Denk hierbij aan het voorbereidende werk, zodat de leverancier genoeg plek heeft voor de installatie en eventueel opruimen tijdens en na de klus.
  • Kwantumkorting: je kan ook aan de buren vragen of zij geïnteresseerd zijn in een nieuwe garagedeur. Is dit zo, dan kan je de klus samen aanbieden bij dezelfde leverancier. Vaak kan je dan een korting onderhandelen omdat je ze meer werk aanlevert.
  • Kies een lokale leverancier: dit heeft een aantal voordelen. Ten eerste betaal je geen of minimale voorrijkosten, ten tweede steun je de lokale economie en ten derde heb je alle relevante professionele kennis van de regio in huis.
  • Verkoop je oude deur: als je deur niet onherstelbaar defect is, kan je soms nog wel een leuk bedrag voor je oude deur krijgen. Dit kan het verschil maken tussen een handmatige en een elektrische bediening.

Vergelijk offertes van lokale leveranciers

Wij kunnen je helpen bij het verzamelen van offertes van leveranciers in jouw regio. Door deze te vergelijken weet je zeker dat je alle opties hebt bekeken wat betreft kwaliteit, prijs en service. Onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool kan deze offertes voor je vinden. Het enige dat je hoeft te doen is je postcode en specificaties doorgeven van de klus. Binnen een korte tijd ontvang je een aantal offertes die je zonder verplichtingen kan vergelijken op de punten die voor jou belangrijk zijn. Zo kom je gemakkelijk tot de juiste beslissing wat betreft jouw nieuwe garagedeuren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?