Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bij het kiezen van de juiste garagedeur, kom je voor de keuze te staan welk materiaal te nemen. De meest gangbare materialen zijn staal, kunststof en hout. Elk heeft zijn eigen prijs en voor- en nadelen. Hier worden kunststof garagedeuren bekeken, hoeveel je hiervoor betaalt, welke factoren invloed hebben op de prijs en hoe je deze prijs zo laag mogelijk kan houden.

 

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De voor- en nadelen van garagedeuren van kunststof

De prijs die je betaalt voor een kunststof garagedeur is gemiddeld. Hier krijg je echte wel het één en ander voor terug. Zo is kunststof, of PVC, erg licht en dus uitermate geschikt voor elektrische garagedeuren. Ook isoleert het goed en heeft het weinig onderhoud nodig. De deuren zijn te krijgen in allerlei kleuren, dus verven is niet nodig. Nadeel is dat deze kleuren kunnen vervagen op den duur en dat PVC toch gezien wordt als een minderwaardig materiaal. En als je voor een authentieke uitstraling gaat, dan is kunststof niet de juiste keuze.

De kosten van kunststof garagedeuren

Kunststof garagedeuren zijn vergeleken met houten deuren niet prijzig en zijn dus vaak elektrisch te bedienen. In de volgende tabel vind je de gemiddelde prijs van drie type kunststof garagedeuren met een afmeting van 220 x 300 centimeter, inclusief BTW, materiaal en plaatsing.

 

Soort deur Prijs 220 x 300
Kanteldeur €1000 – €1200
Sectionaaldeur €1150 – €1350
Openslaande deur €4750 – €5250

 

Deze prijzen zijn een gemiddelde en kunnen verschillen naar aanleiding van een aantal factoren. De afmetingen zijn hier één van, zowel als het type deur, het materiaal en de bediening.

Afmetingen

Het spreekt voor zich dat grotere deuren duurder zijn dan kleinere deuren. Hier is immers meer materiaal voor nodig. Soms rekent een leverancier ook meer voor deuren die op maat gemaakt moeten worden. Anderen brengen hier echter geen extra kosten voor in rekening. Dit kan van belang zijn als jij een op maat gemaakte deur zoekt.

Het type deur

Je kan garagedeuren krijgen in allerlei soorten, zoals kantel- en roldeuren, sectionaaldeuren en openslaande deuren. Openslaande deuren zijn het duurste. Deze deuren zijn handig als je meerdere objecten in je garage plaatst, zoals fietsen en grasmaaiers. Om deze eruit te halen, kan je simpelweg één deur openzetten in plaats van de hele garage te openen. Sectionaaldeuren zijn vooral gunstig tegen diefstal, je kan deze erg goed afsluiten. En kanteldeuren zijn goedkoop, praktisch maar presteren iets minder op het gebied van diefstalpreventie en isolatie.

Het materiaal

Het materiaal van de deuren heeft ook invloed op de prijs, echter binnen deze groepen heb je ook weer prijsfluctuaties. Zo zijn houten deuren over het algemeen het duurst, maar kan je ook goedkopere deuren vinden van een minder kwalitatieve houtsoort. Stalen deuren zijn het goedkoopst, maar deze isoleren slechter. Kunststof deuren zitten hier tussenin.

De bediening

Als je een deur zoekt die elektrisch bediend kan worden, ben je meer geld kwijt dan voor deuren die je handmatig open en dicht moet doen. Bediening is handig als je de auto dagelijks tevoorschijn moet halen en weer terug moet plaatsen. Ook als je ouder bent of misschien niet zoveel kracht hebt, kunnen elektrische deuren een uitkomst zijn. Garagedeuren van PVC zijn hier erg geschikt voor, omdat ze lichtgewicht zijn en dus de motor minder hard hoeft te werken.

Geld besparen op de prijs van je nieuwe kunststof garagedeur

Heb je een grote garage, dan kan het plaatsen van een nieuwe deur dus toch in prijs oplopen. Hier volgen een aantal tips over hoe je deze prijs zo laag mogelijk kan houden.

  • Tweedehands: het is altijd mogelijk een tweedehands garagedeur te vinden. Je bent wel een beetje afhankelijk van wat er op dat moment wordt aangeboden en de afmetingen, maar over het algemeen kan je op een online marktplaats een prima deur vinden voor een fractie van de prijs. Het installeren hiervan kost ongeveer €300 – €400.
  • Kies een lokale leverancier: niet alleen steun je hiermee de lokale economie, je bespaart ook op de voorrijkosten en hebt meteen alle relevante regionale professionele kennis in huis.
  • Kwantumkorting: als de buren ook op zoek zijn naar een nieuwe garagedeur, kan je overwegen de klus samen aan te bieden en een korting te onderhandelen.
  • Verkoop je oude deur: je kan ook je oude deur verkopen, als deze niet onherstelbaar beschadigd is. Soms kan je hier een mooi bedrag voor krijgen wat het verschil kan maken tussen een handmatige en een elektrische bediening.

Bespaar nog meer met onze vergelijkingstool

Het vergelijken van offertes is de beste manier om de klus voor te bereiden. Als je precies weet wat er in jouw omgeving geboden wordt qua prijs, kwaliteit en service, kan je zo een betere beslissing maken wat betreft je klus. Met onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je gemakkelijk en snel een aantal offertes ontvangen van leveranciers in jouw regio. Deze hoef je alleen nog naast elkaar te lekken en te vergelijken. Zo kan je zonder enige verplichting een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw nieuwe kunststof garagedeuren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?