Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ben je op zoek naar een sectionale garagedeur, dan heb je een aantal keuzes. De belangrijkste, het soort deur, heb je al gemaakt. Behalve sectionale deuren, zijn er ook rol- of kanteldeuren en openslaande deuren. Hier kan je lezen over de prijs van een nieuwe sectionale deur, welke factoren hier invloed op hebben en hoe je deze prijs zo laag mogelijk kan houden.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De voor- en nadelen van een sectionale garagedeur

Een groot voordeel aan sectionale garagedeuren is de isolatiewaarde. Elk paneel wordt apart geïsoleerd en de deur wordt rondom afgesloten met rubbers zodat kou moeilijk naar binnen kan. Bij kanteldeuren heb je toch vaak last van tocht. Een ander voordeel is dat er geen ruimte wordt ingenomen als de deuren open en dicht klappen. Dat betekent dat je de auto compleet tot aan de deur kan parkeren. Een nadeel kan zijn de prijs, na openslaande deuren zijn dit de duurste type garagedeuren die je kan vinden.

De kosten van een sectionale garagedeur

Een sectionale garagedeur heeft dus vele voordelen. De volgende tabel geeft de gemiddelde prijs weer van deze deur, voor een afmeting van 2,5 x 2,125 meter. De prijzen zijn inclusief BTW, materiaal en installatie.

 

Isolerende waarde Materiaal Prijs
Gemiddeld Kunststof €700 – €900
Uitmuntend Kunststof €1100 – €1300
Uitmuntend Hout €2000 – €2400

 

De prijs wordt dus bepaald door de isolatiewaarde, het materiaal en de afmetingen.

Het materiaal

Sectionale garagedeuren worden doorgaans geleverd in kunststof en hout. Hout is duurder, maar heeft een authentiekere uitstraling. Ook is hout makkelijk over te schilderen en is het erg sterk. Kunststof garagedeuren missen de uitstraling die hout wel heeft, maar zijn aanzienlijk lichter en goedkoper. De motor hoeft niet hard te werken voor het bedienen van de deur. Een nadeel van kunststof is dat het op den duur zijn kleur verliest.

De isolatiewaarde

Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe minder hard je hoeft te stoken om het binnen warm te houden. De isolatiewaarde die jij kiest hangt af van hoe belangrijk het is dat jouw garage warm blijft. Veel mensen hebben geen verwarming in de garage, in dat geval is een deur met uitmuntende isolatie niet nodig. Maar als het om de één of andere reden belangrijk is dat je garage warm blijft, kan je het beste voor een betere isolatiewaarde kiezen zodat je geen extra stookkosten veroorzaakt.

De afmetingen

Er zijn vele standaard garagedeuren met verschillende afmetingen en hoe groter de deur, hoe meer je betaalt. Voor op maat gemaakte deuren betaal je vaak ook meer, deze moeten speciaal in de fabriek worden gemaakt. Sommige leveranciers vragen hier echter niet meer voor. Dat is iets om in de gaten te houden als je een op maat gemaakte sectionale deur kiest.

Manieren om kosten te besparen

De kosten voor je sectionale garagedeuren kunnen dus oplopen. Er zijn echter een paar manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Probeer tweedehands: het hangt er maar net van af wat er op dat moment op een online marktplaats aanwezig is, maar je zou kunnen proberen een tweedehands garagedeur te vinden. Zo kan je vaak voor een fractie van de prijs een goede deur op de kop tikken. De installatie zal waarschijnlijk wel door een specialist gedaan moeten worden, je kan hier rekenen op €300 – €500 in totaal.
  • Verkoop je oude deur: je kan zelf ook gebruik maken van online marktplaatsen om je oude deur te verkopen. Het geld dat je hiervoor krijgt kan het verschil maken tussen een gemiddelde en uitmuntende isolatie.
  • Kwantumkorting: als je buurman ook geïnteresseerd is in een nieuwe garagedeur, kan je met hem overleggen om met dezelfde leverancier in zee te gaan. Omdat jullie dan meer werk aanleveren, kan je vaak een korting overleggen.
  • Doe het zelf: het installeren moet waarschijnlijk door een specialist gedaan worden, maar het voorbereidende werk en eventueel opruimen tijdens en na de werkzaamheden kan je zelf. Zorg ervoor dat de ruimte vrij is en dat de leveranciers de ruimte hebben om te werken. Zo bespaar je op de arbeidskosten.
  • Kies een lokale leverancier: door met een lokaal iemand in zee te gaan, bespaar je op de voorrijkosten en steun je de plaatselijke economie. Ook heb je zo meteen alle relevante professionele kennis in huis.

Vergelijk offertes en bespaar nog meer

Door offertes te vergelijken kan je de beste voorbereidingen treffen voor je klus. Zo weet je precies wat er in de aanbieding is in jouw regio en kan je de leverancier kiezen die voor jou de beste prijs, kwaliteit en service biedt. Wij kunnen je hier mee op weg helpen. Gebruik vrijblijvend onze vergelijkingstool en ontvang in korte tijd een aantal offertes van leveranciers in jouw regio. Deze kan je vervolgens zonder enige verplichting aan te gaan met elkaar vergelijken en tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw sectionale garagedeuren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?