Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je garagedeur op de één of andere manier een defect heeft opgelopen, dan zal je dit zo spoedig mogelijk moeten repareren. Vooral als hij daarom niet meer goed afsluit of loshangt is je woning niet meer waterdicht en ben je erg gevoelig voor inbraak. Hier kan je lezen wat je het beste kan doen bij welke storing, wat een reparatieservice voor je kan betekenen en hoe je kan besparen op de totaalkosten.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Wat te doen bij welke problemen

Er zijn een aantal storingen aan garagedeuren die vaak voorkomen. Sommige hiervan kan je zelf oplossen, maar voor andere zal je een reparatieservice moeten bellen. Als eerste is het belangrijk om te kijken of je nog garantie hebt op je garagedeur. Is dit zo, dan kan je het bedrijf raadplegen die de deur heeft geplaatst. Valt het gebrek onder de garantie, dan zullen ze dit snel en gratis repareren. Is dit niet zo, dan moet er een monteur komen. Het is moeilijk te zeggen hoeveel de reparatie kost, dit zal vaak met een offerte moeten worden opgevraagd. In de tabel die volgt, kan je zien wat te doen bij welk probleem.

 

Het soort storing Eventuele oorzaak Wat te doen
De deur maakt veel geluid als je hem open en dicht doet. De geleidingsrollen zijn niet voldoende gesmeerd. Je kan zelf de rollen invetten, lost dit het probleem niet op, schakel dan een reparatieservice in.
De deur zit niet meer recht. Dit kan een verdraaiing zijn in de koppeling of de kabeltrommel Schakel een reparatieservice in, dit is niet zelf te repareren.
De afstandsbediening bedient de deur niet meer. De batterijen van de afstandsbediening zijn leef of er is een probleem met de stroomvoorziening. Vervang de batterijen, heeft dit geen uitwerking, ontkoppel dan de aandrijving en schakel dan een reparatieservice in.
Als je de deur stopzet, zakt of stijgt de deur iets. Problemen met de veerspanning. Schakel een reparatieservice in, dit is niet zelf te repareren.

 

Wat kan een reparatieservice voor je betekenen?

Er zijn reparatieservices beschikbaar speciaal voor garagedeuren. Dit zijn vaak ervaren specialisten die elke dag en elk uur beschikbaar zijn. Nadat je de service hebt gevonden, zullen ze met spoed komen als dit nodig is, anders maak je een afspraak. Eerst zal er ter plekke gekeken worden wat het mankement is en dit zal indien mogelijk meteen worden verholpen. Deze monteurs hebben vaak veel gereedschap en onderdelen bij zich en weten welke problemen het meeste voorkomen. Is het niet meteen te verhelpen, omdat er bijvoorbeeld onderdelen vervangen moeten worden die de monteur niet bij zich heeft, dan zullen ze de deur zo goed mogelijk vergrendelen en de storing oplossen als het onderdeel is afgeleverd.

Hoe kan je in de toekomst soortgelijke problemen voorkomen?

Vaak is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten bij een reparatieservice of bij het bedrijf dat je deur heeft geïnstalleerd. De kosten van een bezoek liggen rond de €70. Tijdens het onderhoud worden alle rollende onderdelen schoongemaakt en ingevet. Ook worden versleten lagers vervangen en wordt de rest van de deur compleet gecontroleerd. Indien er andere onderdelen vervangen moeten worden, zit dit vaak bij het contract inbegrepen. Het wordt aangeraden dit jaarlijks te herhalen. Houten garagedeuren hebben meer onderhoud nodig, met name het hout zelf dat eens in de zoveel tijd opnieuw zal moeten worden gecoat. Voor deze deuren is de prijs van het onderhoud hoger.

Wat kan je zelf doen om de levensduur van je deur te verlengen?

Je kan zelf eens in de zes maanden de deur volledig inspecteren en onderhouden. Dit doe je door de lagers en assen te smeren. Controleer of de deur goed loopt, heb je een elektrische deur, schakel het bedieningsmechanisme dan even uit. Gaat de deur moeilijk open en dicht, dan kan je de torsieven opnieuw afstellen. Ook is het verstandig de deur schoon te maken en vuil te verwijderen van de looprails. Verder kan je de hefkabels controleren op rafelingen en de rubbers op slijtage. Als je dit aantreft, dienen deze te worden vervangen. Het is erg belangrijk dat je de elektriciteitsvoorziening uitschakelt tijdens deze werkzaamheden.

Geld besparen op de reparatie van je garagedeur

Er zijn een paar manieren waarop je de kosten van de reparatie aan je garagedeur zo laag mogelijk kan houden.

  • Plan regelmatig onderhoud: de beste manier om geld te besparen op de reparatie is om de problemen voor te zijn. Behalve dat je daarmee grotere reparatiebedragen kan vermijden, zal je deur ook een langer leven hebben.
  • Kies een reparatieservice in jouw omgeving: zo zal je de voorrijkosten vermijden of minimaal houden.
  • Doe het zelf: probeer tot op zekere hoogte het probleem zelf op te lossen. Ga hier niet te ver in, maar soms kan een simpele schoonmaakbeurt of het smeren van de bewegende onderdelen wonderen doen.

Gebruik onze vergelijkingstool voor het verzamelen van offertes

Is het toch tot een defect gekomen, raadpleeg dan onze vergelijkingstool. Deze kan je geheel vrijblijvend en gratis gebruiken om een aantal offertes te verzamelen van reparatieservices in jouw omgeving. Een defecte garagedeur is vervelend en wij kunnen je helpen het reparatieproces zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Door het vergelijken van de offertes die de tool voor je heeft geregeld, kan je al je opties bekijken en tot de juiste beslissing komen wat betreft jouw reparatie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?