Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Hoeveel je per meter voor een garagedeur betaalt is afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo betaal je voor het ene soort deur per meter meer dan voor het andere soort deur, of kan het materiaal deze prijs ook beïnvloeden. De enige manier om de prijs van een garagedeur per verschillende afmetingen te achterhalen is vaak door het opvragen van offertes. Toch is er wel te zeggen welke keuzes invloed hebben op de prijs.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Keuze 1: het materiaal

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor garagedeuren, maar de meest gangbare zijn staal, kunststof en hout. Elk materiaal heeft zijn eigen prijs en kenmerken.

Staal

Staal is het goedkoopste materiaal. Je kan een stalen kanteldeur al vinden voor een prijs beginnend bij €500. Staal heeft als voordeel dat het goedkoop is en een goede afsluiting zal geven voor je garage, maar het isoleert slecht. Daarom is het niet aan te raden een stalen deur te plaatsen voor een ruimte die verwarmd is.

Kunststof

Kunststof is duurder, maar hier krijg je een sterker en dikker materiaal voor terug dat goed afsluit en dat je kan krijgen met verschillende isolatiewaarden. Het leuke aan kunststof is ook dat je het kan bestellen in een groot aantal verschillende kleuren. Toch vinden sommige mensen dat kunststof uitstraling mist en kan de kleur op den duur vervagen. Kunststof heeft echter nauwelijks onderhoud nodig.

Hout

Hout is het duurste materiaal, maar heeft je wel een unieke deur met een authentieke uitstraling. Ook is hout erg sterk en isoleert het goed. Voor esthetische redenen is hout perfect en je kan een deur van een mindere kwaliteit hout al krijgen voor een betaalbare prijs. Hou er wel rekening mee dat je het hout regelmatig zal moeten onderhouden.

Keuze 2: het type deur

Dit is ook van belang als je geïnteresseerd bent in de prijs van een nieuwe garagedeur. Er zijn namelijk verschillende modellen en die keuze beïnvloed de prijs. De meest gangbare type garagedeuren zijn kanteldeuren, roldeuren, sectionaaldeuren en openslaande garagedeuren.

Kanteldeuren

Dit is de goedkoopste optie. Dit type garagedeur wordt gekenmerkt doordat je het moet kantelen bij het openen en sluiten. Dit heeft als nadeel dat het meer plek inneemt en dat je de deur makkelijker kan blokkeren met je auto. Ook nemen ze plek in beslag langs het plafond van je garage, omdat ze horizontaal met het plafond staan als ze zijn geopend. De prijs voor kanteldeuren begint bij €500 voor het kleinste model, inclusief plaatsing en BTW.

 

Roldeuren

De naam zegt het al, een roldeur rolt op en af tijdens het openen en sluiten. Hierdoor neemt het aanzienlijk minder plek in beslag, het enige dat je ziet is de behuizing. Je kan je auto dus tot aan de deur parkeren zonder dat dit invloed heeft op de bediening. Ook sluiten roldeuren beter af en isoleren een stuk beter. Roldeuren zijn wel duurder dan kanteldeuren. De kleinste roldeur kan je vinden voor €600 inclusief plaatsing en BTW.

Sectionaal deuren

Iets duurder dan roldeuren, zijn de sectionaaldeuren de meest gekozen optie in Nederland op dit moment. Dat is omdat ze een goede isolatie combineren met een uitstekende afsluiting en een zeer soepel mechanisme. Sectionaaldeuren zijn vaak elektrisch en rollen ook op, zodat je hier dezelfde voordelen hebt als bij de roldeur. De prijs voor een nieuwe sectionaaldeur begint bij €700 inclusief plaatsing en BTW.

Openslaande garagedeur

Verreweg de duurste optie, maar voor veel mensen wel de mooiste om te zien. Openslaande garagedeuren kunnen erg goed vergrendeld worden, hebben een uitmuntende isolatiewaarde en geven je de mogelijkheid één deur te openen als je bijvoorbeeld alleen je fiets uit de garage wilt halen. Ook kan je openslaande garagedeuren uitrusten met erg goede sloten, zodat inbreken nagenoeg onmogelijk is. Openslaande garagedeuren vind je doorgaans niet voor minder dan €2000.

Geld besparen op je nieuwe garagedeur

Ben je van plan een nieuwe deur aan te schaffen, dan wil je vast ook graat weten hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Probeer tweedehands: je moet geluk hebben, maar soms vind je op online marktplaatsen een perfecte tweedehands deur voor een fractie van de prijs. Vooral als je geïnteresseerd bent in hout, maar je hebt een beperkt budget. Houten deuren zijn ook erg goed zelf op te knappen.
  • Verkoop je oude deur: als je toch aan het kijken bent naar een nieuwe deur, kan je ook je oude deur te koop zetten. Als deze zich nog in acceptabele staat bevindt is het mogelijk hier zeker nog zo’n €300 voor te krijgen.
  • Kies een regionale leverancier: daar verminder of vermijd je voorrijkosten mee en heb je bovendien alle relevante contacten bij de hand.

 

Vraag offertes aan en begin met plannen

Behalve de bovengenoemde keuzes zijn er nog een aantal die de prijs van je garagedeur positief of negatief kunnen beïnvloeden en de enige manier om te weten hoeveel je precies per meter betaalt voor een nieuwe garagedeur is door het opvragen van offertes. Dit doe je snel en gemakkelijk met onze vergelijkingstool. Je verplicht jezelf nergens toe, maar je kan wel een aantal offertes ontvangen door alleen de omschrijving van je klus in te vullen en je locatie door te geven. Zo kan je alle opties in je eigen tijd bekijken en een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw nieuwe garagedeur.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?