Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je eigen auto, daar ben je uiteraard heel zuinig op. Het is dan ook niet voor niets dat heel veel woningbezitters kiezen voor een huis met een garage. Heb je geen garage naast je huis maar heb je daar wel de ruimte voor, dan is het altijd aan te raden om een garage te laten bouwen. Zo’n garage biedt jouw auto ’s nachts voldoende bescherming,. Daarnaast heb jij in de ochtend nooit met een koude start te maken met je auto. Instappen en wegwezen; het gemak dient de mens. Een van de belangrijkste onderdelen van een garage is de deur. We keken voor jou naar de motor gestuurde garagedeur.

Geen overbodige luxe

Het klinkt als overbodige luxe; een garagedeur met een motor. Toch wijst de praktijk uit dat dit absoluut niet zo hoeft te zijn. Een garagedeur is behoorlijk zwaar, en met het openen en sluiten van een dergelijke deur gebeuren geregeld ongelukken. Het is dan ook een heel verstandig idee om jouw garagedeur van een motor te laten voorzien. Dat hoeft minder te kosten dan je in eerste instantie zou verwachten.

Hoeveel kost een garagedeur (met) motor

We hebben voor jou gekeken naar een aantal zaken. We keken naar de prijs van een nieuwe garagedeur, voorzien van een motor, in meerdere uitvoeringen. Daarnaast keken we naar de prijs van een losse motor die op een willekeurige garagedeur kan worden gebouwd.

 

Wat ga je aanschaffen Specificaties Wat zit er in de prijs Prijs
Een losse motor voor een garagedeur Losse motor, te monteren op een bestaande garagedeur. Prijs per stuk, inclusief BTW maar zonder montage Tussen 150 en 300 euro
Een kanteldeur Kanteldeur voorzien van motor. Ter vervanging van bestaande deur. Prijs per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 750 en 850 euro
Een roldeur. Roldeur voorzien van motor. Ter vervanging van bestaande deur. Prijs per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 750 en 850 euro
Een openslaande deur Openslaande deur voorzien van motor. Ter vervanging van bestaande deur. Prijs per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 4000 en 5000 euro

 

  • Zelf aansluiten. Een garagedeur voorzien van een motor hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je de gebruiksaanwijzing goed opvolgt. Zeker bij een reeds bestaande garagedeur gaat het slechts om en kleine aanpassing. Je kan deze klus prima zelf doen als je een handige klusser bent.
  • Aansluiten met hulp. Ben jij een beetje een handige klusser, dan zou je bijvoorbeeld zelf een stroompunt kunnen aanleggen zodat de motor kan worden aangesloten. Voor het aansluiten van een motor en eventueel het plaatsen van een motor bestuurde deur kies je voor de dienstverlening van een klussenbedrijf of de leverancier.
  • Laten aansluiten. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je al het werk met betrekking tot de garagedeur met motor over aan het klussenbedrijf of aan de leverancier. Jij hebt dan geen omkijken meer naar de werkzaamheden terwijl je wel de volledige garantie op het product en de werkzaamheden geniet.

 

Waar hangt de prijs van af.

  • Keuze 1: Welk type garagedeur kies je. Kies jij voor een nieuwe garagedeur, dan is het goed om te kijken naar het type garagedeur wat je aanschaft. De betaalbaarste versies zijn de rolvariant en de draaivariant. Dit zijn deuren die ook gemakkelijk aan te passen zijn wanneer je een motor op een bestaande deur laat aanbrengen.
  • Keuze 2: Welke luxe opties kies jij erbij. Een motor voor een garagedeur kan je vanaf 150 euro aanschaffen. Je koopt dan een systeem waarbij je met een schakelaar de deur opent. Kies jij voor een wat hogere prijs, dan krijg je er een controller bij die je aan je sleutelbos kan hangen. Ben jij bereid om een prijs rond de 300 euro te betalen voor je garagedeur? Dan krijg je er één met een app die op je telefoon kan. Je bent dan echt van alle gemakken voorzien.
  • Keuze 3: Alleen de motor of een compleet nieuwe installatie. Je kan ervoor kiezen om een motor op je bestaande garagedeur te monteren. Dit is een systeem waarbij jouw bestaande deur behouden blijft, en je voor de prijs van 150 tot 300 euro de luxe van een automatische garagedeur hebt.

Goede adviezen

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Besparen op een garagedeur met motor kan heel gemakkelijk. Je vraagt meerdere offertes op met één handeling. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?