Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

garagedeur hormannEen garage is een waardevol bezit. Je auto staat immers altijd veilig en in de wintermaanden heb je nooit last van een koude start. Een van de belangrijkste onderdelen van een garage is de deur. Dat is een gevaarte wat meerdere keren per dag wordt open getrokken en hardhandig gesloten. We keken voor jou naar garagedeuren van Hormann en het prijskaartje wat eraan hangt. De deur is dan ook niet voor niets datgene wat het meeste aan slijtage onderhevig is.

Wat maakt garagedeuren van Hormann zo specifiek

Een garagedeur kan je eigenlijk overal wel kopen. De meeste deuren functioneren volgens hetzelfde principe. Je koopt een kanteldeur die je met een grote zwaai opent. Je moet er behoorlijk wat kracht voor gebruiken, waardoor het openen en sluiten van een garage niet voor iedereen is weggelegd. Hormann garagedeuren komen uit Duitsland, het land waar degelijkheid een heel nieuwe betekenis heeft gekregen. Duitsers houden van comfort bij hun huis, en hun garage is daar een heel belangrijk onderdeel van. Dat merk je als je een garagedeur van Hormann koopt. Je ziet het niet alleen aan het uiterlijk, maar ook aan het gebruiksgemak.

Hoeveel kost een garagedeur van Hormann

We keken voor jou hoeveel je kwijt bent voor een garagedeur van Hormann. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk Hormann product koop je Specificaties Wat staat er op de factuur Prijs
Garagedeur Garagesectionaaldeur Renomatic 2017

Materiaal Sandgrain

Per stuk, inclusief motor en BTW, maar exclusief het arbeidsloon 998 euro
Garagedeur Garagesectionaaldeur Renomatic 2017

Materiaal Decograin

Per stuk, inclusief motor en BTW, maar exclusief het arbeidsloon 1098 euro
Garagedeurmotor los Losse garagedeurmotor voor montage op een Hormann garagedeur Per stuk, exclusief BTW en exclusief het arbeidsloon Tussen 150 en 300 euro
  • Hormann voor de doe het zelver. Hormann garagedeuren zijn in principe zo gemaakt dat ze zelf in te bouwen zijn in je garage. Het systeem wat bestaat uit meerdere secties lamellen zorgt ervoor dat de deur gemakkelijk te installeren en te bedienen is. Zorg er wel voor dat je met minimaal één extra man bent om de deur in te monteren. Het blijft tenslotte zwaar materiaal.
  • Hormann via de reseller monteren. Hormann deuren worden verkocht via resellers. Dat houdt in dat jij via een reseller de montage van jouw nieuwe garagedeur kan laten regelen. Je betaalt een van tevoren afgesproken tarief voor de montage. Vaak gaat de leverancier hierbij uit van ongeveer 3 uur werk. Je zal tussen 150 en 210 euro kwijt zijn voor de montage. Je kan wel zelf de oude garagedeur afvoeren naar de gemeentewerf en op die manier toch iets van de kosten afhalen.
  • Hormann laten monteren. Ben jij niet handig aangelegd, dan doe je er verstandig aan om het hele verwijderen van je oude garagedeur en het plaatsen van je nieuwe garagedeur over te laten aan de reseller waar jij je garagedeur hebt aangeschaft. Voor deze werkzaamheden zullen ongeveer 4 uur werk in rekening worden gebracht. Denk dan aan een bedrag tussen 200 en 280 euro voor alle werkzaamheden bij elkaar.

Hoe jij de prijs bepaalt

  • Welke kleuruitvoering kies je. De deuren van dit bedrijf zijn leverbaar in een behoorlijk ruim kleurenscala. Voor de ene kleur zal je wat meer moeten betalen dan voor de andere kleur. Sandgrain is een fijn gestructureerde deur die in een drietal kleuren beschikbaar is. De kleurkwaliteit voldoet aan de veiligheidsnormen maar echt luxe is het niet. Kies je daarentegen voor de duurdere variant, decograin, dan heb je de keuze uit drie decors met een houtlook of een metallic uiterlijk.
  • Ga je de garagedeur zelf plaatsen of laat je het doen. Je kan ervoor kiezen om een garagedeur zelf te plaatsen. De garagedeuren van Hormann zijn ervoor ontworpen om zelf te worden geplaatst. Je kan er echter ook voor kiezen om de garagedeur te laten plaatsen door een klussenbedrijf of door de reseller. In dit geval betaal je een paar honderd euro meer voor de deur. Je weet dan wel zeker dat je de volledige garantie op de garagedeur en de werkzaamheden van de plaatsing geniet.
  • Hoeveel handzenders kies je. Een garagedeur komt doorgaans met één handzender. Wil jij echter dat jij en je partner ieder je eigen handzender hebben voor de garagedeur, dan zal je daar voor bij moeten betalen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.
  • Installeer tegelijk met de buren voor kwantumkorting.

Offertes opvragen

Met offertes kan je prima op Hormann besparen. Je vraagt er met één minuut meerdere op die je kan vergelijken. Dit kan je een besparing tot 30 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?