Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je eigen garage is een kostbaar bezit. Jij weet zeker dat jouw auto altijd veilig overdekt staat. Bovendien heb jij in de wintermaanden nooit te maken met een ‘koude start’. Een garage heeft het behoorlijk te verduren door het jaar heen. Jij een je gezin openen een garagedeur meermalen per dag om hem vervolgens met een smak weer te sluiten. Het is dan ook niet voor niets dat de garagedeur het meest kwetsbare onderdeel van een garage is. Heeft jouw garagedeur zijn beste tijd gehad; in dat geval is het een goed idee om de garagedeur te demonteren en vervangen.

Doe je het zelf of besteed je het uit

Het demonteren van een garagedeur klinkt als een redelijk gemakkelijke klus. In de praktijk blijkt echter dat dit behoorlijk tegen valt. Een garagedeur die van metaal is gemaakt zal namelijk behoorlijk zwaar zijn. Daarnaast moet een dergelijke deur gelijk recht in het frame van je garage worden gemonteerd. Het is dan ook niet voor niets dat de meeste mensen het demonteren en vervangen van een garagedeur liever uitbesteden.

Hoeveel kost een garagedeur demonteren en vervangen

Een garagedeur demonteren en vervangen is een karwei wat je het beste kan uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Je kan je dan ook in eerste instantie richten tot de leverancier van de garagedeur die je koopt. We vroegen bij een aantal leveranciers van garagedeuren en bij een paar klussenbedrijven naar hun tarieven voor het demonteren en vervangen van een garagedeur. We kwamen tot de volgende tarieven.

 

Wat moet er gebeuren Specificaties Wat zit er in de prijs Prijs
Garagedeur demonteren en vervangen All-in service van de leverancier Per aflevering van garagedeur Bij prijs inbegrepen. 0 gespecificeerd
Garagedeur demonteren en vervangen Losse service van de leverancier Per 4 uur werk Tussen 200 en 280 euro
Garagedeur demonteren en vervangen Inhuren klussenbedrijf Per 4 uur werk Tussen 200 en 280 euro

 

  • Zelf demonteren en vervangen. Ben jij wel handig, dan kan je uiteraard prima zelf de garagedeur demonteren en vervangen. Denk er dan wel aan dat je met een tweede persoon samen bent die je daarbij kan helpen. Een garagedeur is namelijk behoorlijk groot en zwaar. Het geheel is lastig te hanteren als je het alleen moet doen.
  • De oude deur zelf wegbrengen. Ben jij een beetje handig, dan kan je best een paar zaken voor je eigen rekening nemen. Het vervangen van de garagedeur kan je beter aan een specialist overlaten. Je zou echter wel zelf de oude garagedeur kunnen verwijderen uit jouw garage om deze vervolgens weg te brengen naar de gemeentewerf. Dit scheelt je toch al snel een uur werk wat je minder aan arbeidsloon kwijt bent.
  • Alles laten doen. Ben jij niet handig aangelegd of heb je simpelweg niet de spierkracht om zelf een zware garagedeur aan te pakken, dan laat je de werkzaamheden over aan de leverancier of aan een gespecialiseerd klussenbedrijf. Je bent dan de volle 4 uur aan arbeidsloon kwijt. Daar staat tegenover dat je geen omkijken hebt naar de werkzaamheden en dat je de volle garantie geniet op de garagedeur en op de werkzaamheden.

 

Opbouw van de prijs

  • Keuze 1: Kies jij voor een alles in één prijs. Ga je een garagedeur kopen, dan kan je dat doen bij een leverancier die jou een all-in service biedt. Je koopt dan een garagedeur maar bij de prijs van de deur zit al een bedrag inbegrepen voor de demontage van je oude deur en het plaatsen van je nieuwe garagedeur. Je zal al met al waarschijnlijk net wat minder kwijt zijn dan wanneer je alle zaken rondom de garagedeur en de service apart moet gaan inkopen.
  • Keuze 2: Heb jij een vast klussenbedrijf. Wanneer jij een vast klussenbedrijf hebt wat eens in het halfjaar bij jou een aantal klussen komt uitvoeren, dan kunnen zij net zo goed jouw garagedeur demonteren en vervangen. Wellicht heb je een lager tarief met ze afgesproken voor de klussen die ze op jaarbasis voor jou uitvoeren. Op die manier valt er te besparen op de kosten van het demonteren en vervangen van een garagedeur.
  • Keuze 3: Waar is de leverancier gevestigd. Laat je een leverancier of een klussenbedrijf komen om jouw garagedeur te demonteren en te vervangen; in dat geval wordt er altijd gekeken naar de afstand die gereisd moet worden naar jouw huis. Je zal in elk geval kilometerkosten moeten betalen. Het is dan ook goed om te kijken naar een bedrijf wat zo dicht mogelijk in de buurt van jouw eigen huis gevestigd is.

 

Besparen is eenvoudig

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Met één muisklik kan je meerdere offertes opvragen om te vergelijken. Dat kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?