Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je op zoek bent naar een nieuwe garagedeur, dan kom je meestal de materialen hout, kunststof en staal tegen. Maar aluminium is ook steeds meer in trek. Dit is niet voor niks, aluminium heeft vele voordelen die vooral voor garagedeuren erg handig zijn. Hier lees je over de voor- en nadelen van aluminium, welke factoren de kosten beïnvloeden en hoe je de prijs van je nieuwe garagedeur zo laag mogelijk kan houden.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De kosten van een aluminium garagedeur

Zonder specificaties is het moeilijk te zeggen hoe duur jouw aluminium garagedeur precies zal zijn. Dit hangt immers af van de afmetingen, het soort deur, de kosten voor de plaatsing en de extra’s die je toevoegt. De volgende tabel geeft deze kosten weer, inclusief BTW voor een standaard deur van 2,5 bij 2 meter. Wil je de exacte prijs voor jouw deur weten, dan kan je beter overgaan tot het aanvragen van een aantal offertes.

 

Kostenpost Prijs
Standaard aluminium garagedeur 2,5m x 2m €750 – €1750
Extra voor automatisering €800

 

De voor- en nadelen van aluminium

Toch is deze investering zeer de moeite waard. Aluminium is namelijk erg sterk en dit is vooral voor garagedeuren zeer van belang. Daarentegen is aluminium wel erg licht. Dat betekent dat je de deur handmatig makkelijk open en dicht kan doen, maar ook dat je een lichtere motor nodig hebt als je dit wilt laten automatiseren. Daarnaast heeft aluminium geen onderhoud nodig behalve af en toe een schoonmaakbeurt, en heeft het een erg lange levensduur. De kleuren en het uiterlijk van de deur zullen nauwelijks vervagen of verslechteren. Een nadeel van aluminium is dat het duurder is dan bijvoorbeeld staal of kunststof. Je doet echter wel een investering waarvan je een stuk langer kan genieten. Ook zijn er minder ontwerp mogelijkheden. Vaak heb je te maken met panelen en latjes bijvoorbeeld zijn moeilijk te verwerken. Dit zal een invloed hebben op het uiterlijk.

Het soort garagedeur

Aluminium is dus een zeer duurzaam materiaal, en indien je er het budget voor hebt zeker een verstandige investering. Wat je nu moet beslissen is het soort deur dat je kiest, en dit heeft ook zeker invloed op de prijs. De meest voorkomende aluminium deuren zijn sectionaaldeuren. Deze rollen vaak elektrisch op waardoor het openen en sluiten geen extra ruimte in beslag neemt. Ook zijn sectionaaldeuren erg sterk en sluiten ze goed af waardoor inbrekers nauwelijks binnen kunnen komen. Eventuele andere opties zijn kantel- en roldeuren of een openslaande garagedeur.

 

De bediening

Aangezien aluminium licht is, heb je in principe geen elektrische bediening nodig. Toch is dit erg handig als je elke dag de garage in en uit moet met je auto. Het is in zo’n geval een stuk makkelijker als je de garagedeur kan bedienen zonder uit te hoeven stappen. Ook als je zelf niet zo veel kracht hebt of je kan de beweging niet maken, is een elektrische bediening essentieel.

Geld besparen op je nieuwe aluminium garagedeur

Een aluminium garagedeur is niet goedkoop, maar zoals gezegd doe je er een erg verstandige investering mee indien je het kan veroorloven. Toch is het mogelijk onnodige kosten te vermijden als je je houdt aan de volgende tips.

  • Verkoop je oude deur: op het moment kopen veel mensen tweedehands en soms kan je op een online marktplaats echt een koopje op de kop tikken. Waarom verkoop je zelf je oude deur niet? Is deze nog in goede staat dan kan je hier minimaal €300 voor terugkrijgen.
  • Kies een lokale leverancier: het installeren van je deur zal een paar dagen in beslag nemen, en daardoor kunnen de voorrijkosten soms flink oplopen. Door een lokale leverancier te kiezen heb je deze kosten niet of nauwelijks.
  • Doe een gedeelte zelf: als de klus efficiënt verloopt, zijn er minder arbeidsuren en betaal je dus uiteindelijk minder. Je kan hiermee helpen door te zorgen dat alles klaar is voordat de werkzaamheden beginnen zodat de vakmensen geen tijd hoeven te besteden aan het vrijmaken van de ruimte.
  • Kwantumkorting: misschien lijkt dit een beetje vergezocht, maar het kan zijn dat je buren ook geïnteresseerd zijn in een nieuwe garagedeur. In dat geval kan je de klus samen aanbieden aan dezelfde leverancier, zodat je kan onderhandelen naar een gunstigere prijs.

Bespaar door alle opties te bekijken

Je kan geen klus plannen zonder goede voorbereiding, en dit doe je door alle opties te bekijken voordat je een beslissing maakt. Wij kunnen je helpen met het aanvragen van offertes bij leveranciers uit jouw regio. Door onze volledig vrijblijvende vergelijkingstool te gebruiken, kan je deze snel en makkelijk ontvangen en vervolgens vergelijken op punten zoals service, kwaliteit en prijs. Het enige dat je moet doen is twee minuten vrij nemen om je locatie en een beschrijving van je project in te geven. Zonder enige verplichting kan je zo een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw nieuwe aluminium garagedeur.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?