Informatie en advies over garagedeuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je graag een nieuwe garagedeur wilt laten installeren, maar jouw deur heeft niet een standaard maat, dan moet je je deur op maat laten maken. Hoeveel dit kost hangt af van een groot aantal factoren. Zo is er het materiaal, de afmetingen, de bediening en het soort deur dat je kiest. Het goede nieuws is dat leveranciers van kwalitatieve garagedeuren regelmatig geen extra geld vragen voor een op maat gemaakte deur. Het is echter wel moeilijk om een prijs te geven voor jouw deur, omdat dit afhangt van zo veel verschillende gegevens.

*Tip:

→ Wat kost een garagedeur voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De kosten van een garagedeur op maat

Hier kunnen we de kosten niet geven van een op maat gemaakte garagedeur. Dit dient altijd via een offerte te worden aangevraagd bij een producent. Het is wel mogelijk aan te geven wat voor jou de verschillende opties zijn en hoe deze de prijs beïnvloeden. Zo kan je wel zien hoe je de prijs laag kan houden, of juist hoog kan maken, door bepaalde beslissingen te nemen.

Het materiaal

Er zijn drie materialen die het meest worden gebruikt bij het vervaardigen van garagedeuren. Deze zijn staal, kunststof en hout.

  • Goedkoopste optie: staal. Dit zijn meestal dunnere deuren met een slechte isolatiewaarde. Dit materiaal zal je kiezen als de ruimte er achter niet verwarmd is, maar je wel een goede afsluiting nodig hebt. Stalen deuren hebben weinig onderhoud nodig, vooral als ze zijn behandeld tegen roest.
  • Gemiddelde optie: kunststof. Deze deuren isoleren goed en zijn steviger dan staal. Een groot voordeel is dat je ze kan vinden in verschillende kleuren. Deze kleur kan op den duur echter wel vervagen en het is niet mogelijk dit over te schilderen. Kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig.
  • Duurste optie: hout. Hiermee haal je wel een deur in huis met een natuurlijke uitstraling. Houten deuren zijn sterk, isoleren erg goed en kunnen worden overgeschilderd. Hout heeft echter wel regelmatig intensief onderhoud nodig.

De afmetingen

Nadat je het materiaal gekozen hebt, zal je dit moeten betalen op basis van de afmetingen. Hoe groter de deur, hoe duurder. Voor een kleine kanteldeur gemaakt van staal betaal je rond de €500 inclusief plaatsing. Deze prijs gaat omhoog als je de afmetingen vergroot of een ander materiaal kiest.

Het type deur

Nu je het materiaal en de afmetingen weet, is het tijd om te kijken welk type deur je wilt. Ook dit kan de prijs aanzienlijk beïnvloeden.

  • Goedkoopste optie: een kanteldeur of een roldeur. Een kanteldeur open je door ze te kantelen en een roldeur opent door een behuizing in te rollen. Het verschil in prijs is ongeveer €100 voor de kleinste maat en een roldeur is duurder. Deze heeft namelijk geen ruimte nodig om open of dicht te gaan waardoor je de auto of andere voorwerpen tot aan de deur kan plaatsen zonder dat dit de werking beïnvloed.
  • Gemiddelde optie: een sectionaal deur. Deze worden het meest gebruikt omdat ze vaak elektrisch oprollen en de ruimte zeer goed afsluiten en isoleren.
  • Duurste optie: een openslaande garagedeur. En deze optie is meteen een stuk duurder. Echter het geeft je de mogelijkheid om maar één deur te openen als je iets kleins uit de garage wilt halen en ook zijn deze deuren erg goed te vergrendelen. Ook zijn ze erg mooi, je zou deze optie kunnen kiezen voor esthetische redenen. De isolatiewaardes van openslaande deuren zijn uitmuntend, maar het grote nadeel is de prijs.

De bediening

De laatste opties die je hebt zijn de extra’s. De bediening is hier slechts één van, je kan ook kiezen voor onder andere betere isolatiewaardes of betere sloten. Alle deursoorten zijn te krijgen in handmatige en elektrische bediening. Voor elektrische bediening betaal je minimaal €200 meer, maar dit kan in sommige situaties erg handig zijn. Als je bijvoorbeeld elke dag de garage in en uit moet rijden is het erg makkelijk als je de deur kan openen zonder uit je auto te hoeven stappen. Of als je niet genoeg kracht hebt om de deuren zelf te openen, is een elektrische bediening essentieel. Een groot voordeel van automatische deuren is dat ze ook erg goed te vergrendelen zijn.

Kosten besparen op je nieuwe op maat gemaakte garagedeur

De kosten voor een nieuwe op maat gemaakte garagedeur zijn niet gering, ook al heb je een groot gedeelte hiervan zelf in de hand. Toch zijn er een aantal manieren waarop je de kosten laag kan houden.

  • Verkoop je oude deur: dit zal lastiger zijn, omdat je waarschijnlijk geen standaard maat deur hebt, maar het is zeker het proberen waard om nog wat geld te vangen voor je oude deur. En als je daar toch mee bezig bent, kan je ook altijd kijken of er geen goede tweedehands deur voor jou beschikbaar is.
  • Kies een lokale producent: zo zorg je ervoor dat je geen of minimale voorrijkosten hebt en steun je de lokale economie.
  • Help mee: vragen of je kan helpen kan nooit kwaad. Als je zorgt dat de klus zo efficiënt mogelijk kan verlopen zal je kunnen besparen op de arbeidsuren. Je kan er bijvoorbeeld zorg voor dragen dat alles gereed is voor de komst van de installateurs en eventueel helpen met opruimen tijdens en na de werkzaamheden.

 

Bespaar nog meer en gebruik onze vrijblijvende vergelijkingstool

De beste manier om uit te vinden hoeveel jouw op maat gemaakte garagedeur zal kosten is door het vergelijken van offertes. En wij kunnen je hier een groot gedeelte van het werk uit handen nemen. De tool is volledig vrijblijvend, maar kan je wel helpen aan een aantal offertes van garagedeur producenten uit jouw regio. Het enige dat je moet invoeren is je postcode en een omschrijving van de klus. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe op maat gemaakte garagedeur.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?